Wat te doen bij witte aanslag onder de voorhuid?

Bij mannen kan onder de voorhuid een witte aanslag ontstaan. Deze substantie wordt smegma genoemd. Smegma bestaat voornamelijk uit dode huidcellen die zich ophopen in de plooien van de genitaliën. Omdat de dode huidcellen, in tegenstelling tot andere plekken van het lichaam, niet uit zichzelf kunnen ontsnappen uit de plooien, is het noodzakelijk dat je dat zelf goed verzorgt.  De meningen verschillen over het wel of niet verwijderen van de vastzittende huidcellen. Over het algemeen wordt echter aangeraden om opgehoopt smegma te verwijderen. Zo kunnen eventuele ziektes, huidirritaties en ontstekingen worden voorkomen.

Intieme hygiëne mannen
Wanneer mannen intieme verzorging serieus nemen, doen ze er dus goed aan om het smegma regelmatig weg te halen. Vanwege de gevoeligheid van de genitaliën wordt aangeraden om het smegma enkel met schoon water of speciaal daarvoor ontwikkelde producten te reinigen. Deze speciaal ontwikkelde reinigingsproducten voor de genitaliën, zoals onze washgels en disposable wipes, zorgen eveneens voor een intieme hygiëne bij mannen.
Daarnaast kun je het aanmaken smegma verminderen door ademend en loszittend ondergoed te dragen. Strak zittende kleding kan er namelijk voor gaan zorgen dat het warm en vochtig wordt in de schaamstreek. En dat zijn voor het lichaam de ideale omstandigheden om smegma te laten ontstaan. Dus kies dan liever voor los en vooral ook schoon ondergoed. Want door niet alleen jezelf, maar ook je ondergoed regelmatig te wassen beperk je het ophopen van smegma.