Testikels scheren

[vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”10/12″][vc_column_text]Iedere man zal meemaken dat de intieme delen geschoren moeten worden. Maar we weten ook allemaal dat, net als bij het scheren van het gezicht, er tijdens en na het scheren wondjes of irritatie ontstaan. Dit kan belemmerend werken tijdens zittend of staand werk, sport, en tijdens de sex.

Daarom bij dezen, een aantal belangrijke tips en technieken die het scheren van je testikels heel wat meer comfort kan bieden en voorkomt dat je onnodig last hebt van wondjes, jeuk en irritatie.

Plooitjes, hoekjes en kantjes

Wat moet ik doen met al die plooitjes, hoekjes en kantjes? Hoe kom ik van die lange haren af? Als het al een paar weken geleden is zal er zich al een aardig bosje hebben kunnen vormen, en met een trim-machine over je testikels heen gaan is niet altijd aan te raden…

De penis scheren

Begin bij veel haar altijd met bovenaan eens goed te trimmen. Dat maakt het scheren veel gemakkelijker en minder irriterend voor de huid. Gebruik na het trimmen warm water om je huid soepel te maken en breng hierna een degelijke hoeveelheid scheerschuim of wasgel aan. Dit gaat irritatie en gevoeligheid tegen en zorgt ook voor een extra fris gevoel achteraf. Van boven naar onder is de beste manier. De andere richting kan voor problemen gaan zorgen en meestal is dit de hoofdreden voor jeuk. Goed naspoelen met warm en daarna koud water! Maar dan komt het gevoeligste en moeilijkste deel waar we niet onderuit kunnen, de balzak.

De balzak scheren

Hier kunnen we maar beter uit de buurt blijven met de trim-machine. De balzak is een delicaat stuk huid en kan makkelijk beschadigd raken door de bewegende mesjes van een trim-machine. Voor de balzak zijn twee technieken die je kunt gebruiken:

1. Het is niet comfortabel maar als je je zaakje even in koud water kan houden kruipt deze heel strak tegen je lichaam aan. Alle plooien zijn bereikbaar en met een goede hoeveelheid scheerschuim of washgel kun je heel erg gemakkelijk alle haren verwijderen. Eens goed spoelen en wassen met intimate wash en je zaakje is weer zo goed als nieuw.

2. De tegenovergestelde techniek is die van het straktrekken van de huid. Hierbij moet de balzak volledig ontspannen zijn en dit bereik je vaak door (lauw)warm water te gebruiken. Trek de huid die je wilt scheren strak en scheer deze met de groeirichting mee.

Nabehandeling

Net als bij het scheren van het gezicht of andere delen van het lichaam is het belangrijk dat de huid voldoende aandacht krijgt nadat deze is geschoren. Het scheren van de huid zorgt immers voor een lichte beschadiging van het huidoppervlak. Door een voedende en kalmerende balsem te gebruiken, wordt de huid direct geholpen met het herstel en wordt voorkomen dat je jeuk en irritatie krijgt. De Rinz24 Intimate Care balsem is zo’n product. Deze kan na het scheren gebruikt worden in het intieme gebied.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row]