Het scheren van de intieme delen bij de man

We hoeven er niet geheimzinnig over te doen: het is tegenwoordig volstrekt normaal als een man zijn scrotum en penis scheert. Ook de man zal zich na het scheren van deze delen lekker fris voelen en het is goed voor zijn zelfvertrouwen, want ook partners vinden een goed verzorgde schaamstreek heel belangrijk. Maar je moet het als man wel goed doen om te voorkomen dat je zo min mogelijk last krijgt van jeuk en irritatie.

Het scheren

Het scheren van je penis en scrotum is een secuur klusje. Je kunt het onder de douche doen, maar ook voor de wasbak. Stromend water is hoe dan ook een vereiste en het is in ieder geval belangrijk dat je de te scheren omgeving goed met warm water afspoelt. Dit maakt de huid namelijk soepel, de haartjes zacht en het verwijdert bacteriën. Gebruik bij voorkeur om hygiënische redenen een wegwerpmesje, maar je kunt het ook met een scheerapparaat doen, alleen bereik je met een scheermesje een beter resultaat. Gebruik een beetje washgel en breng die aan op het te scheren gebied zodat het mesje makkelijker over de huid glijdt.

Goed straktrekken

Belangrijk is altijd om de huid van de penis goed strak te trekken. Scheer in eerste instantie met de huid mee. Eventueel, als je dat wenst en het echt kaal wilt hebben, kun je op het einde tegen de richting in scheren. Neem je tijd en spoel je scheermesje telkens weer af. Het scrotum scheren is iets moeilijker. Ook hier geldt dat warm water helpt, zodat je ballen wat inzakken en de huid makkelijker strak te trekken is. Ook voor het scrotum geldt dat de huid altijd strakgetrokken moet worden als je gaat scheren, om wondjes te voorkomen. Zet geen druk op het scheermesje en laat het mesje zijn werk doen.

Na het scheren

Wanneer je klaar bent met scheren, spoel je alles af met lauw water. Daarna nog een keer met koud water. Dit is een eerste belangrijke stap ter voorkoming van irritatie. Aangezien de huid van je intieme delen gevoelig is, eigenlijk nog gevoeliger dan je gezichtshuid, is nabehandeling heel belangrijk. Dit kan met een voedende verzorgingsbalsem zoals Rinz24 Men’s Intimate Care. Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor deze gevoelige huid, is vrij van parabenen en dus ideaal om te gebruiken na het scheren van je penis en scrotum, omdat het de huid voedt en kalmeert. De balsem bevat natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en Bosweillia extract. Het helpt je huid zacht en soepel te houden en zal voorkomen dat je last krijgt van jeuk en irritatie.