Het scheren van de intieme delen bij de man

We hoeven er niet geheimzinnig over te doen: het is tegenwoordig volstrekt normaal als een man haren van de balzak en penis scheert. Ook de man zal zich na het scheren van deze delen lekker fris voelen en het komt ten goede van zijn zelfvertrouwen. Maar je moet als man wel weten wat je doet en gebruikt om te voorkomen dat je zo min mogelijk last krijgt van jeuk en irritatie. 

Het scheren

Het scheren van je penis en balzak (scrotum) is een secuur klusje. Je kunt het onder de douche doen, maar ook voor de wasbak. Stromend water is hoe dan ook een vereiste en het is in ieder geval belangrijk dat je de te scheren omgeving goed met warm water afspoelt. Dit maakt de huid namelijk soepel, de haartjes zacht en het verwijdert bacteriën. Gebruik bij voorkeur om hygiënische redenen een wegwerpmesje, maar je kunt het ook met een scheerapparaat doen. Alleen bereik je met een scheermesje een beter resultaat. Gebruik een beetje washgel en breng die aan op het te scheren gebied zodat het mesje gemakkelijk over de huid glijdt. Precies weten hoe je stap voor stap moet scheren? Dat lees je in Testikels scheren. Ga je liever niet met een mes aan de slag in de buurt van je intieme delen? Gebruik dan Intimate Hair Removal om veilig haartjes te verwijderen op lastig bereikbare plaatsen. 

Tips en tricks voor scheren met een mesje

Belangrijk is altijd om de huid van de penis goed strak te trekken. Scheer voorzichtig en spoel je scheermesje tussendoor even af. Het scrotum scheren is iets moeilijker, maar ook hier zorg je ervoor dat de huid altijd strak getrokken is tijdens het scheren. Zo kun je de huid gladder scheren en voorkom je wondjes. Zet geen druk op het scheermesje, maar laat het mesje zijn werk doen. Het allerbelangrijkste is om de tijd te nemen voor dit klusje. Je edele delen bewerken met een scheermesje onder tijdsdruk is een gevaarlijke combinatie. 

Hoe voorkom je geïrriteerde ballen? 

Niet alleen de scheertechniek, ook de scheerproducten zijn van belang als je gekrab aan de schaamstreek wil voorkomen. Wat moet je doen om scheerirritaties te voorkomen?

  • Scheer niet te vaak en scheer zeker niet als de huid al geïrriteerd is
  • Gebruik altijd een scherp en schoon scheermes. Botte scheermessen kunnen scheerbultjes veroorzaken waardoor je een branderig gevoel en/of jeuk aan jouw scheerbeurt overhoudt. Voor vervuilde scheermesjes geldt dat er bacteriën in hebben kunnen ophopen die vervolgens de pas geschoren huid kunnen irriteren. 
  • Gebruik altijd een scheercrème en ongeparfumeerde scheerproducten. Veel scheerproducten bevatten synthetische parfum bestanddelen. Deze toegevoegde geurstoffen kunnen de huid irriteren. 
  • Gebruik geen alcoholhoudende producten. Dus ook geen aftershave aanbrengen op jouw intieme delen. 
  • Verzorg je huid na het scheren. 

Na het scheren

Wanneer je klaar bent met scheren, spoel je alles af met lauw water. Daarna nog een keer met koud water om de poriën van de huid weer te laten sluiten. Dit is een eerste belangrijke stap ter voorkoming van irritatie. Aangezien de huid van je intieme delen gevoelig is, eigenlijk nog gevoeliger dan je gezichtshuid, is nabehandeling heel belangrijk. Dit doe je met een voedende verzorgingsbalsem zoals Rinz24 Men’s Intimate Care. Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid zoals de schaamstreek en dus ideaal om te gebruiken na het scheren van je penis en scrotum. Het voedt en kalmeert de huid. De balsem bevat natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en Boswellia extract. Het helpt je huid zacht en soepel te houden en zal voorkomen dat je last krijgt van jeuk en irritatie.