Jeuk aan de balzak? Hier is de oplossing!

Het overkomt ons allemaal weleens. Een heftige jeuk die zich plots manifesteert aan de intieme delen. Vaak bevind je je in gezelschap en is het niet echt gepast om lekker te gaan krabben. Vooral bij sporters klinkt jeuk aan de balzak wel bekend in de oren. De cocktail van warmte en wrijving die ontstaat bij inspanningen, is de perfecte voedingsbodem voor jeuk in de schaamstreek. Maar ook niet- sporters kunnen hinder ondervinden van jeuk aan het scrotum. Liesschimmel, psoriasis en eczeem zijn enkele oorzaken van een bovenmatige overgevoeligheid van de huid met jeuk aan de balzak tot gevolg. Je kunt het risico op deze aandoeningen en de ermee gepaard gaande jeuk wel verkleinen door bijvoorbeeld los katoenen of linnen ondergoed te dragen, de schaamstreek goed te wassen en na het wassen te spoelen, maar zelfs dan kan je er toch hinder van ondervinden.

Hoe ontstaat jeuk aan de balzak? 

Er zijn verschillende redenen waarom je balzak kan gaan kriebelen. De meest voorkomende is door je schaamhaar en om precies te zijn: het verwijderen van je schaamhaar op een onjuiste manier. De schaamstreek scheren is een precisiewerk waarbij je nauwkeurig te werk moet gaan wil je voorkomen dat je er klachten aan overhoudt. Lees het stappenplan om je testikels te scheren voor de juiste werkwijze. Daarnaast kan jeuk ontstaan door verschillende huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld een schimmel, droge huid, allergie, eczeem of schurft. 

Wat kun je er zelf tegen doen? 

Om jeuk te voorkomen zal je jezelf op de juiste manier moeten verzorgen door te beginnen met: 

  • Het goed afdrogen van de schaamstreek na het douchen.
  • Jezelf zoveel mogelijk af te drogen tijdens het sporten of andere lichamelijk actieve activiteiten waarbij je transpireert. 
  • Het verzorgen van de balzak tijdens en na het scheren. Hoe je dat doet lees je bij het scheren van de intieme delen bij de man.
  • Regelmatig schoon ondergoed en sportkleding aan te trekken. 
  • Je synthetische kleding weg te gooien en in te ruilen voor luchtig katoen ondergoed.

Jeuk en irritatie schaamstreek? Deze balsem werkt echt!

RINZ24 MEN’s INTIMATE CARE is een balsem die echt werkt voor de gevoelige huid in de schaamstreek. Je kunt de voedende balsem, die speciaal voor de gevoelige huid werd ontwikkeld, aanbrengen voor en na het sporten of gewoon telkens wanneer je het nodig vindt. Je zult merken dat RINZ24 MEN’S INTIMATE CARE de jeuk en de irritatie van de gevoelige huid meteen aanpakt. Deze verzorgende balsem bevat natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en Boswellia extract. Deze ingrediënten hebben een kalmerend effect op de huid. Bovendien helpen ze die onaangename irritatie te reduceren. Deze verzorgende balsem is vrij van parabenen, de chemische stoffen die mogelijk de hormoonhuishouding verstoren. De balsem geeft instant een verfrissend effect tijdens het sporten en al jouw favoriete activiteiten. De huid wordt meteen gevoed zodat de balzak zacht en soepel blijft. Bovendien ervaar je een verfrissend effect wat erg aangenaam is.

Deze balsem maakt je gelukkig en zelfzeker!

Je hoeft die vervelende irritaties, rode huid en jeukbuien niet te accepteren. Laat je humeur niet bepalen door die vervelende irritaties, maar beslis zelf over hoe jij je wilt voelen. Pak het gekrab meteen aan en voel je frisser, vrijer en beter in je vel. Je zal stralen en je zelfzekerder voelen temidden van je vrienden of bij intieme contacten met je partner. RINZ24 MEN’S INTIMATE CARE kun je overal meenemen en aanbrengen wanneer je het nodig vindt. Weg met die jeuk en irriterende schaamstreek!