Schaamhaar: Scheren of behouden?

Vroeg of laat krijgen alle mannen ermee te maken: de strijd tegen schaamhaar. Ondanks dat velen het als een ongemak ervaren, heeft schaamhaar ook zo zijn functies. Namelijk het vasthouden van feromonen, makkelijker gezegd bepaalde geuren, die het lichaam aantrekkelijker te maken voor het andere geslacht. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat zowel mannen als vrouwen het aantrekkelijker vinden wanneer hun partner zichzelf scheert of op zijn minst bijhoudt.

Meer zelfvertrouwen 

De welbekende redenen om wel de boel te scheren zijn onder andere dat de penis groter lijkt, het hygiënischer is en voelt of omdat het de voorkeur is van jouw bedpartner. Hierover meer te lezen in Waarom mannen hun schaamhaar scheren. Maar naast de lichamelijke voordelen, kan het extra verzorgen van de schaamstreek ook voordelen hebben voor het zelfvertrouwen. Verzorging is een van de beste manieren voor de man om zich beter te voelen over zichzelf. Als jij het belangrijk vindt dat alles daar beneden getrimd is, zul jij je aantrekkelijker voelen als je het er ook allemaal verzorgt bij kan laten hangen. Dit straal je niet alleen uit, maar komt ook nog eens ten goede tussen de lakens. Langere schaamharen kunnen namelijk bij intimiteit met elkaar verstrengeld raken, wat zorgt voor een onaangename afleiding. Met een getrimd zaakje voorkom je die afleiding en blijft er extra aandacht over voor de seks. Win-win. 

De nadelen van schaamhaar scheren

  1. Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. Jeuk is één van de meest voorkomende bijwerkingen van het scheren van de schaamstreek. Gelukkig kun je het makkelijk voorkomen met wat simpele scheer trucks en goede naverzorging. Hoe en waarmee je dat doet lees je in Jeuk aan de balzak? Hier is de oplossing! Na het (glad)scheren van het schaamhaar gaan haartjes weer groeien en dat kan soms tijdelijk wat jeuk geven.

  2. Wist je dat er mensen op de spoedeisende hulp belanden na een scheerbeurt aan hun geslachtsdeel? Opletten dus als je met een scheermes je edele delen staat te bewerken. Het is niet de meest handige klus om bij jezelf in je kruis met een scheermes aan de slag te gaan en het kan nogal een precisiewerkje zijn. In plaats van een scheermes kun je ook Intimate Hair Removal gebruiken. Dit speciale poeder meng je met wat water tot een soort crème die je uitsmeert over de haren die je wilt verwijderen. Na 8 minuten spoel je het weg onder de douche. Het is dus ook geschikt om haren in de bilnaad te verwijderen of voor haren op de rug.

  3. Je huid kan flink geïrriteerd zijn na het scheren met een mes. Met de voedende verzorgingsbalsem Rinz24 Men’s Intimate Care zorg je ervoor dat de huid gevoed en gekalmeerd wordt na een scheerbeurt. Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid zoals de schaamsteek en is dus ideaal om te gebruiken na het scheren van je penis en scrotum. 

  4. Haren die ingroeien. Je wilt niets liever ontwijken dan ingegroeide haartjes en hun bijbehorende bultjes. Toch ontkom je er niet altijd aan na het scheren maar er zijn wel een aantal tips waarmee je de kans zo klein mogelijk maakt. Lees onze blog Testikels scheren voor het scheerstappenplan.

  5. Als je het glad wil houden, zal je het bij moeten houden. Het is helaas geen eenmalig klusje en er gaat best wat tijd en moeite in zitten. 

Of je nu kiest voor getrimd, de natuurlijke look of toch helemaal kaal; hoe en of je je schaamhaar scheert, blijft ten alle tijde je eigen keuze.