Waarom mannen hun schaamhaar scheren!

Iedere man heeft ermee te maken! Groei van (overmatig) schaamhaar. Laat je het zitten? Doe je er niets aan? Dat kan. Iedereen bepaalt daarin zelf waar hij zich lekker bij voelt. Veel mannen scheren tegenwoordig wel hun schaamhaar. De voornaamste reden daarvoor is dat het een schoon en fris gevoel geeft. Maar er zijn ook andere redenen waarom mannen hun schaamhaar kortwieken.

Grotere Penis

Een van die redenen is dat de penis langer lijkt wanneer het schaamhaar gekortwiekt is. Dit is heel logisch, je ziet in plaats van een bos haar een groter gedeelte van de penis en daardoor lijkt deze dus automatisch groter. En omdat mannen hun geslachtsdeel toch liever als groot ervaren dan (te) klein, kiezen veel mannen voor kort schaamhaar.

Hygiëne

Met name bij warm weer is de schaamstreek van de man een broeierig gebied met al zijn plooitjes, hoekjes en kantjes. Er komt weinig frisse lucht bij en indien er veel beharing is, zorgt dit voor nog meer isolatie en dus warmte in de toch al broeierige schaamstreek.

Bedpartner

Iedere bedpartner stelt het op prijs als de ander zijn of haar zaakje goed op orde heeft en fris is. Dit maakt (orale) sex een stuk aangenamer voor beide partijen en voorkomt gênante situaties.