Oorzaken van Smegma?

Onze huid vernieuwd zich dagelijks en de oude dode huidcellen worden verwijderd zonder dat wij het eigenlijk doorhebben. Bijvoorbeeld met het aan- en uittrekken van onze kleding of wanneer wij ons wassen onder de douche.

Ook de huidcellen van de penis vernieuwen zich natuurlijk constant. De oude cellen kunnen zich echter in de huidplooi onder de voorhuid bij de glans penis ophopen. Dit komt doordat de huidcellen in deze delen van het lichaam niet zomaar weg kunnen. Deze dode huidcellen vormen samen met producten uit de prostaat en het slijm dat door kliertjes in de plasbuis wordt aangemaakt de witte afscheiding. Deze afscheiding wordt smegma genoemd. De oorzaak van het ontstaan van smegma is dus een natuurlijke zaak.

Om complicaties te voorkomen is een goede dagelijkse intieme hygiëne voor mannen zeer belangrijk. Hiermee wordt voorkomen dat bacteriën zich kunnen nestelen en zo bijvoorbeeld ontstekingen en eventuele bijbehorende vervelende geuren kunnen veroorzaken. Het dagelijks verwijderen van smegma dient een vast onderdeel te zijn van de intieme verzorging voor mannen.

Speciaal voor het reinigen van de penis en het verwijderen van smegma is er een wash. De, speciaal ontworpen voor mannen, RINZ24 Men’s Intimate Wash. Deze wash verdient zeker een plek tussen alle andere producten in de douche. Deze wash reinigt de intieme delen veel beter dan zeep en voorkomt dat de pH-waarde van de geslachtsdelen uit balans wordt gehaald. Hierdoor krijgen bacteriën niet de kans om zich te ontwikkelen en hou je er ook nog eens een fris en schoon gevoel aan over