Hoe behandel je smegma?

Dode huidcellen worden vanzelf afgevoerd. Doordat ze rond de geslachtsdelen ‘gevangen’ zitten in een lichaamsplooi (bij vrouwen de schaamlippen en bij mannen de voorhuid), verdwijnen de huidcellen niet spontaan en vermengen ze zich met lichaamsvocht. Het mengsel dat zo ontstaat, noemen we Smegma. Bij mannen uit dit zich als een witte substantie rond de eikel.

Kan het kwaad?

Ooit dacht men dat Smegma peniskanker zou kunnen veroorzaken, maar volgens een onderzoek uit 2006 van de Michigan State University School of Human Medicine in Marquette, MI and Berkeley, CA, USA kan wetenschappelijk niet worden aangetoond dat smegma kankerverwekkend is. Wel zou de ophoping van Smegma kunnen leiden tot irritatie of zelfs een ontsteking. Uiteindelijk zouden die ontstekingen mogelijk een verhoogd risico geven op peniskanker.

Hoe houd ik de penis schoon?

Smegma moet worden weggespoeld met schoon water. Gebruik hiervoor geen geparfumeerde zeep, maar een speciaal verzorgingsproduct voor de intieme hygiëne bij mannen. De washgel en disposable wipes van Rinz24 zorgen voor een grondige reiniging en het herstel van de natuurlijke flora rond de geslachtsdelen. Niet alleen prettig voor jezelf, maar op het ‘moment suprême’ ook voor je partner.

Kun je smegma voorkomen?

Omdat smegma het resultaat van een natuurlijk proces van het mannelijk lichaam is, kun je smegma niet voorkomen. Het is wel noodzakelijk om het ophopen van smegma en de daarbij behorende infecties te voorkomen. Dit doe je door regelmatig goed schoon te maken en ook onder de voorhuid goed te wassen. Gebruik hierbij alleen lauw water of gebruik de RINZ24 Men’s Intimate Wash. Als je ervoor kiest om de penis grondig te verfrissen met de washgel, zorg er dan voor dat je de schaamstreek na het wassen goed schoon spoelt met water zodat er geen zeepresten achterblijven. Lees Alles wat je moet weten over smegma voor een uitgebreidere uitleg over wat je tegen smegma kunt doen.