Jeuk aan de balzak? Hier is de oplossing!

Het overkomt ons allemaal wel eens. Een heftige jeuk die zich plots manifesteert aan de intieme delen. Vaak bevind je je in gezelschap en is het weinig gepast om gauw even te krabben. Vooral de sporters klinkt jeuk aan balzak wel bekend in de oren. De cocktail van warmte en wrijving die ontstaat bij inspanningen, is de perfecte voedingsbodem voor een jeukaanval. Maar ook niet- sporters kunnen hinder ondervinden van jeuk aan het scrotum. Liesschimmel, psoriasis en eczeem zijn enkele oorzaken van een bovenmatige overgevoeligheid van de huid met jeuk aan balzak tot gevolg. Je kan het risico op deze aandoeningen en de ermee gepaard gaande jeuk wel verkleinen door bijvoorbeeld los katoenen of linnen ondergoed te dragen, er een goede hygiëne van de schaamstreek op na te houden, goed te spoelen na het wassen enz. Maar zelfs dan kan je er toch hinder van ondervinden.

Jeuk en irritatie schaamstreek? Deze balsem werkt echt!

RINZ24 MEN’s INTIMATE CARE is een balsem die echt werkt voor de gevoelige huid in de schaamstreek. Je kunt de voedende balsem, die speciaal voor de gevoelige huid werd ontwikkeld, aanbrengen voor en na het sporten of gewoon telkens wanneer je het nodig vindt. Je zal merken dat RINZ24 MEN'S INTIMATE CARE de jeuk en de irritatie van de gevoelige huid meteen aanpakt. Deze verzorgende balsem bevat natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en Boswellia extract. Deze ingrediënten hebben een kalmerend effect op de huid. Bovendien helpen ze die onaangename irritatie te reduceren. Voorts is de deze verzorgende balsem vrij van parabenen, dat zijn chemische stoffen die mogelijk de hormonenhuishouding verstoren. De balsem geeft instant een verfrissend effect tijdens het sporten en al jouw favoriete activiteiten. De huid wordt meteen gevoed zodat de balzak zacht en soepel blijft. Bovendien ervaar je een erg verfrissend effect wat erg aangenaam is. 

Deze balsem maakt je gelukkig en zelfzeker!

Je hoeft die vervelende irritaties, rode huid, jeukbuien niet te gedogen. Laat je humeur niet bepalen door die vervelende irritaties. Beslis zelf over hoe je je voelen wilt. Pak het meteen aan en voel je frisser, vrijer en beter in je vel. Je zal stralen en je zelfzekerder voelen temidden van je vrienden of bij intieme contacten met je partner. RINZ24 MEN'S INTIMATE CARE kun je overal meenemen en aanbrengen wanneer je het nodig vindt. En weg met die jeuk en irriterende schaamstreek!

Testikels scheren

Iedere man zal meemaken dat de intieme delen geschoren moeten worden. Maar we weten ook allemaal dat, net als bij het scheren van het gezicht, er tijdens en na het scheren wondjes of irritatie ontstaan. Dit kan belemmerend werken tijdens zittend of staand werk, sport, en tijdens de sex.

Daarom bij dezen, een aantal belangrijke tips en technieken die het scheren van je testikels heel wat meer comfort kan bieden en voorkomt dat je onnodig last hebt van wondjes, jeuk en irritatie.

Plooitjes, hoekjes en kantjes

Wat moet ik doen met al die plooitjes, hoekjes en kantjes? Hoe kom ik van die lange haren af? Als het al een paar weken geleden is zal er zich al een aardig bosje hebben kunnen vormen, en met een trim-machine over je testikels heen gaan is niet altijd aan te raden... 

De penis scheren

Begin bij veel haar altijd met bovenaan eens goed te trimmen. Dat maakt het scheren veel gemakkelijker en minder irriterend voor de huid. Gebruik na het trimmen warm water om je huid soepel te maken en breng hierna een degelijke hoeveelheid scheerschuim of wasgel aan. Dit gaat irritatie en gevoeligheid tegen en zorgt ook voor een extra fris gevoel achteraf. Van boven naar onder is de beste manier. De andere richting kan voor problemen gaan zorgen en meestal is dit de hoofdreden voor jeuk. Goed naspoelen met warm en daarna koud water! Maar dan komt het gevoeligste en moeilijkste deel waar we niet onderuit kunnen, de balzak.

De balzak scheren

Hier kunnen we maar beter uit de buurt blijven met de trim-machine. De balzak is een delicaat stuk huid en kan makkelijk beschadigd raken door de bewegende mesjes van een trim-machine. Voor de balzak zijn twee technieken die je kunt gebruiken:

1.       Het is niet comfortabel maar als je je zaakje even in koud water kan houden kruipt deze heel strak tegen je lichaam aan. Alle plooien zijn bereikbaar en met een goede hoeveelheid scheerschuim of washgel kun je heel erg gemakkelijk alle haren verwijderen. Eens goed spoelen en wassen met intimate wash en je zaakje is weer zo goed als nieuw. 

2.       De tegenovergestelde techniek is die van het straktrekken van de huid. Hierbij moet de balzak volledig ontspannen zijn en dit bereik je vaak door (lauw)warm water te gebruiken. Trek de huid die je wilt scheren strak en scheer deze met de groeirichting mee.

Nabehandeling

Net als bij het scheren van het gezicht of andere delen van het lichaam is het belangrijk dat de huid voldoende aandacht krijgt nadat deze is geschoren. Het scheren van de huid zorgt immers voor een lichte beschadiging van het huidoppervlak. Door een voedende en kalmerende balsem te gebruiken, wordt de huid direct geholpen met het herstel en wordt voorkomen dat je jeuk en irritatie krijgt. De Rinz24 Intimate Care balsem is zo’n product. Deze kan na het scheren gebruikt worden in het intieme gebied.

Waarom mannen hun schaamhaar scheren!

Iedere man heeft ermee te maken! Groei van (overmatig) schaamhaar. Laat je het zitten? Doe je er niets aan? Dat kan. Iedereen bepaald daarin zelf waar hij zich lekker bij voelt. Veel mannen scheren tegenwoordig wel hun schaamhaar. De voornaamste reden daarvoor is dat het een schoon en fris gevoel geeft. Maar er zijn ook andere redenen waarom mannen hun schaamhaar kortwieken.

Grotere Penis

Een van die redenen is dat de penis langer lijkt wanneer het schaamhaar gekortwiekt is. Dit is heel logisch, je ziet in plaats van een bos haar een groter gedeelte van de penis en daardoor lijkt deze dus automatisch groter. En omdat mannen hun geslachtsdeel toch liever als groot ervaren dan (te) klein, kiezen veel mannen voor kort schaamhaar.

Hygiëne

Met name bij warm weer is de schaamstreek van de man een broeïerig gebied met al zijn plooitjes, hoekjes en kantjes. Er komt weinig frisse lucht bij en indien er veel beharing is zorgt dit voor nog meer isolatie en dus warmte in de toch al broeïerige schaamstreek.

Bedpartner

Iedere bedpartner stelt het op prijs als de ander zijn of haar zaakje goed op orde heeft en fris is. Dit maakt (orale) sex een stuk aangenamer voor beide partijen en voorkomt gênante situaties.

Het scheren van de intieme delen bij de man

We hoeven er niet geheimzinnig over te doen: het is tegenwoordig volstrekt normaal als een man zijn scrotum en penis scheert. Ook de man zal zich na het scheren van deze delen lekker fris voelen en het is goed voor zijn zelfvertrouwen, want ook partners vinden een goed verzorgde schaamstreek heel belangrijk. Maar je moet het als man wel goed doen om te voorkomen dat je zo min mogelijk last krijgt van jeuk en irritatie.

Het scheren

Het scheren van je penis en scrotum is een secuur klusje. Je kunt het onder de douche doen, maar ook voor de wasbak. Stromend water is hoedanook een vereiste en het is in ieder geval belangrijk dat je de te scheren omgeving goed met warm water afspoelt. Dit maakt de huid namelijk soepel, de haartjes zacht en het verwijdert bacteriën. Gebruik bij voorkeur om hygiënische redenen een wegwerpmesje, maar je kunt het ook met een scheerapparaat doen, alleen bereik je met een scheermesje een beter resultaat. Gebruik een beetje washgel en breng die aan op het te scheren gebied zodat het mesje makkelijker over de huid glijdt.

Goed straktrekken

Belangrijk is altijd om de huid van de penis goed strak te trekken. Scheer in eerste instantie met de huid mee. Eventueel, als je dat wenst en het echt kaal wilt hebben, kun je op het einde tegen de richting in scheren. Neem je tijd en spoel je scheermesje telkens weer af. Het scrotum scheren is iets moeilijker. Ook hier geldt dat warm water helpt, zodat je ballen wat inzakken de huid makkelijker strak te trekken is. Ook voor het scrotum geldt dat de huid altijd strakgetrokken moet worden als je gaat scheren, om wondjes te voorkomen. Zet geen druk op het scheermesje en laat het mesje zijn werk doen.

Na het scheren

Wanneer je klaar bent met scheren, spoel je alles af met lauw water. Daarna nog een keer met koud water. Dit is een eerste belangrijke stap ter voorkoming van irritatie. Aangezien de huid van je intieme delen gevoelig is, eigenlijk nog gevoeliger dan je gezichtshuid, is nabehandeling heel belangrijk. Dit kan met een voedende verzorginsbalsem zoals Rinz24 Men’s Intimate Care. Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor deze gevoelige huid, is vrij van parabenen, ideaal om te gebruiken na het scheren van je penis en scrotum omdat het de huid voedt en kalmeert. De balsem bevat natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en Bosweillia extract. Het helpt je huid zacht en soepel te houden en zal voorkomen dat je last  krijgt van jeuk en irritatie.

Rinz24: Verzorging voor je Jongeheer

Neem eens een kijkje in de toilettas van je vriendin en de kans is groot dat je een flesje Lactacyd, Chilly of een van de tientallen andere intieme verzorgingsproducten ziet liggen. Van intieme zeepjes tot sprays en druppeltjes: je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat… voor vrouwen dan. Jup, want laten we eerlijk zijn: heb jij ooit een verfrissingscrèmetje op je jongeheer gesmeerd? Wij niet, maar met de nieuwe verzorgingsproducten voor mannen van Rinz24 komt daar misschien wel eens verandering in. We kregen van het Nederlandse bedrijf een testpakketje met een intieme gel en verzorgingsdoekjes opgestuurd, en testten ze uit.

 

Lees meer

Rinz24 voor jou intieme verzorging review by B4men.nl

Ik vind het erg leuk om te schrijven over iedere vorm van verzorging, of het nu gaat over je haar of over het scheren van je lijf. Geen onderwerp ga ik uit de weg….nou eigenlijk wel! Maar nu niet meer…ik ga schrijven over de verzorging van je jonge heer! haha sorry dat rijmde mooie. Waarom ik daarover zou moeten schrijven?? Nou, er zijn serieuze onderzoeken naar gedaan en er zijn mooie producten die je helpen bij jou intieme verzorging. Rinz24 is zo’n product dat ik heb gekregen om te mogen reviewen.

Lees meer

Don't worry. Rinz24 wordt discreet verpakt. We've got you covered. 
paypalpostnlideal

Winkelwagen
0